Definities

1. 2bFocused is opdrachtnemer
2. De wederpartij is opdrachtgever
3. Onder de geleverde diensten wordt verstaan: training, procesbegeleiding en HR consultancy.
4. Diensten worden geleverd door Rian Mourik en/of Marion Verdel, tenzij anders vermeld.

Offertes

5. Alle prijsopgaven en offertes zijn geheel vrijblijvend en 30 dagen geldig.
6. Offertes, overeenkomsten, opdrachtbevestigingen en/ of andere aanbiedingen gelden niet automatisch voor toekomstige opdrachten.

Wijziging en/of annulering van de opdracht

7. Als een opdracht na het verstrekken van de opdrachtbevestiging gewijzigd wordt, is er sprake van een aanvullende opdracht. Voor deze aanvullende opdracht volgt een nieuwe offerte.
8. In het geval van overmacht en/of onvoorziene omstandigheden heeft de opdrachtnemer de mogelijkheid om de overeenkomst te onderbreken, annuleren of verplaatsen. Opdrachtnemer zal daarvan zo snel mogelijk een mededeling (laten) doen aan de opdrachtgever. Tijdens de periode van overmacht worden de verplichtingen opgeschort.
9. Annulering van de overeenkomst door de opdrachtgever is alleen schriftelijk mogelijk. Bij annuleringen tot 4 weken voor start van de opdracht wordt 50% van het bedrag van de offerte in rekening gebracht. Daarna wordt 100% van de overeengekomen prijs in de offerte in rekening gebracht.
10. Als de opdrachtgever langdurige samenwerkingen wil ontbinden, is dit na de eerste kalendermaand mogelijk. Hiervoor geldt een opzegtermijn van één maand, tenzij samen anders is overeengekomen. Indien een opdrachtgever direct wil opzeggen, zullen de kosten van de maand volledig worden doorberekend.

Schade

11. 2bFocused is niet aansprakelijk voor schade die voortkomt uit deze overeenkomst, tenzij deze schade met grove schuld of opzettelijk is veroorzaakt.
12. 2bFocused is niet aansprakelijk voor het niet bereiken van het resultaat dat de opdrachtgever beoogde en kan nooit gewenste resultaten garanderen en/of beloven. Opdrachtgever erkent dat resultaten niet direct zichtbaar zullen zijn en ook dat resultaten mede afhankelijk zijn van de inzet van de opdrachtgever en andere factoren.
13. Opdrachtnemer is nooit aansprakelijk voor indirecte schade. Onder indirecte schade wordt bijvoorbeeld gevolgschade, gederfde winst en/of gemiste besparingen verstaan.
14. Opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer tegen alle aanspraken van derden die verband houden met de diensten die door opdrachtnemer geleverd zijn.

Tarieven en betalingen

15. Alle prijzen in de offertes of prijsopgaven via de mails zijn exclusief BTW, tenzij anders vermeld. Eventuele andere kosten zoals reiskosten of overige kosten worden apart opgenomen in de offerte.
16. Opdrachtnemer is gerechtigd een aanbetaling te vragen als het gaat om grote opdrachten. Er wordt niet gestart met de werkzaamheden totdat de aanbetaling is voldaan.
17. Facturen worden verstuurd bij de eerste oplevering.
18. Facturen dienen binnen dertig kalenderdagen na de factuurdatum betaald te zijn, tenzij partijen hierover andere, schriftelijke afspraken hebben gemaakt, of als er op de factuur een andere betalingstermijn staat vermeld.
19. Indien opdrachtgever niet binnen dertig dagen betaald heeft, is deze van rechtswege in verzuim en wettelijke rente verschuldigd. De rente over dit bedrag wordt berekend vanaf het moment dat opdrachtgever in verzuim is, tot aan het moment dat het volledige bedrag voldaan wordt. Opdrachtnemer is hierin gerechtigd om af te wijken van de WIK.
20. Als de klant in gebreke of in verzuim is in de nakoming van de verplichtingen, komen alle redelijke kosten die nodig waren om het bedrag alsnog te voldoen, voor de rekening van de opdrachtgever.
21. In geval van een faillissement en/of beslag zijn de vorderingen van de opdrachtnemer altijd direct opeisbaar.